Måltidsenheten nominerad till Årets kökshjälte i Västra Götalands offentliga kök

Foto: Sofia Magnusson

Bengtsfors kommun är en av fem finalister som gått vidare i tävlingen Årets kökshjälte i Västra Götalands offentliga kök. Övriga kommuner som gått vidare är Lidköping, Mellerud, Skövde och Tanum.

De nominerade från Bengtsfors kommun är måltidsutvecklare Madelene Enarsson och kommunens måltidsenhet. .

Tävlingen arrangeras av Länsstyrelsen tillsammans med Västra Götalandsregionen för att lyfta personer som gjort en stor insats för den lokala och svenska maten i offentliga kök.

Med priset vill vi uppmärksamma allt bra arbete som görs och som på sikt leder till att det tillagas mer mat med svenska och lokala livsmedel i skolor, på sjukhus och inom äldreomsorg. Varje dag görs det ett fantastiskt arbete ute i våra offentliga kök i länet. Jag är glad att få uppmärksamma dessa eldsjälar som kämpar med begränsad budget men med höga krav och ambitioner, säger Pernilla Fischerström på Länsstyrelsen. Personerna som har nominerats är allt ifrån kockar, upphandlare, måltidsutvecklare och politiker.

Vinnarna kommer presenteras av landshövding Anders Danielsson 20 oktober i samband med en lunch på residenset.

Sedan 2014 driver Länsstyrelsen tillsammans med Västra Götalandsregionen ett projekt som stöttar både livsmedelsproducenter och kommuner. Målet är att det ska bli mer lokalproducerad mat i samtliga 49 kommuners offentliga kök i Västra Götalands län.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 september 2020
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson