Vi vann regionsfinalen och tävlar nu i riksfinalen om Sveriges godaste kranvatten

Bengtsfors kommun vann regionsfinalen i Svenskt vattens kranvattentävling. Det innebär att Bengtsfors kommun nu är kvalificerade att delta i riksfinalen 18 november och tävla om Sveriges bästa dricksvatten!

Svenskt vattens kranvattentävling 2020

Tävlingen utser Sveriges godaste kranvatten 2020. Syftet är att lyfta vatten och de utmaningar som finns kring dricksvatten. Den segrande kommunen vinner, utöver ära och berömmelse, en PR-kampanj till ett annonsvärde om 250 000 kronor för att lyfta vattnet och vattenfrågorna.

En kunnig jury med sommelierer och vinkännare smakar och bedömer kranvattnet i ett flertal regionfinaler runt om i landet. Idag tävlade och vann Bengtsfors kommun regionfinalen i Karlstad.

Friskt och krispigt, som att dricka direkt ur en klar fjällbäck, blev motiveringen till vinsten berättar Patrik Forsberg på kommunens VA-enhet.

Nu bär det av till den stora riksfinalen där Sveriges godaste kranvatten utses. Under tävlingen utses även det godaste kranvattnet i Götaland, Svealand och Norrland.

Vi har tävlat med vatten från Lästvik tidigare i slutet av 90-talet och hamnade bland de bästa i Sverige. Vattnet är och har alltid varit superfint i Lästvik! Inga kemikalier, bara filtrering av partiklar plus UV-ljus för säkerhets skull innan det skickas ut till våra vattenabonenter, säger VA-chef Niklas Ednell.

Kontakt

Niklas Ednell
Enhetschef VA och renhållning
0531-52 61 51
niklas.ednell@bengtsfors.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 oktober 2020
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson