Sveriges godaste kranvatten kommer från Höganäs

Foto: Niklas Eriksson

Av 104 tävlande kommuner blev det Höganäs kommun som avgick med segern och äran av att ha utsetts till den kommun som har Sveriges godaste kranvatten. Bengtsfors kommun tog sig till finalen, men där tog det tyvärr stopp.

De 20 finalisterna var Bengtsfors, Berg, Boden, Falun, Flen, Halmstad, Hässleholm, Höganäs, Kalix, Laxå, Mark, Mjölby, Nacka, Ockelbo, Strängnäs, Sundsvall, Ulricehamn, Vindeln, Örnsköldsvik och Östra Göinge.

Att vi som är en liten enhet med begränsade resurser, men med samma krav som alla kommuner, har lyckats att ta oss till finalen är jättekul. Det är tack vare hårt arbete och en fantastiskt driftpersonal som ser till att allt funkar dygnet runt, säger Patrik Forsberg som är verksamhetsutvecklare på VA-enheten.

Ett säkert och gott dricksvatten tas för givet när vi öppnar kranen, vi måste värna denna resurs och uppmärksamma arbetet som ligger bakom. Dricksvatten är det viktigaste livsmedel vi har och vi måste alla tänka efter hur vi använder det och att vara sparsamma, säger Niklas Ednell som är enhetschef för VA-enheten.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 november 2020
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson