Starka dofter kan ge personalbortfall

Hyacinter ger en härlig julstämning för många, men kan ställa till det ordentligt för den som har allergiska besvär. Foto: Sofia Magnusson

Vi vill be om din medverkan till att våra medarbetare med allergiska besvär ska kunna fortsätta sitt viktiga arbete inom vården i december och under julhelgerna.

Vi har medarbetare som har så pass stora besvär av starka dofter att de riskerar att bli sjuka och som det ser ut nu har vi inte råd med något personalbortfall, säger Karl-Gunnar Kullander, enhetschef för stöd och omsorg söder.

Vi ber därför er som besöker eller handlar åt personer som har vård- och omsorgsinsatser att inte köpa hyacinter eller andra blommor med stark doft. Det gäller även doftljus, starka parfymer och annat som doftar mycket.

Att julen 2020 måste firas på ett annorlunda sätt har nog de flesta av oss börjat inse och att be er som kanske påverkats mest av den här pandemin att inte heller pynta era hem traditionsenligt med julblommor är svårt men nödvändigt om vi ska ha möjlighet att göra vårt arbete med de resurser vi har.

Tack för din hjälp!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 juni 2021
Sidan publicerad av: Anna Sandström