2020 års folkhälsopris tilldelas Bäckefors IF

Styrelseledamöterna i Bäckefors IF, Ulf Mattsson, Ebba Bergman, Yvonne Karlsson, Magnus Wikhede och Evelina Tangen med kommunstyrelsens ordförande Stig Bertilsson i samband med att folkhälsopriset överlämnades. Foto: Mikael Israelsson.

Folkhälsorådet har beslutat att 2020 års folkhälsopris ska tilldelas Bäckefors IF.

Varje år delas ett folkhälsopris ut i Bengtsfors kommun. Folkhälsopriset tilldelas en person, grupp av personer, förening, enhet inom kommunen, organisation eller liknande som genom ett aktivt arbete gör en särskild insats för folkhälsan i Bengtsfors kommun. Det är folkhälsorådet som beslutar vem som ska få priset.

Folkhälsopriset ska uppmuntra och stimulera till fortsatt arbete inom folkhälsoområdet och människans hälsa ur ett brett perspektiv ska beaktas.

Bäckefors IF tilldelas priset med följande motivering:

Bäckefors IF har inom fotbollen flera aktiva sektioner samtidigt är det en idrottsförening som även har bordtennis, längdåkning och anordnar andra aktiviteter. Genom sitt stora engagemang i cuper samt i att anordna cuper/tävlingar i serier, spolar även föreningen is på/i hockeyrinken och kör upp skidspår för samhällets invånare. Med deras engagemang lockas barn och ungdomar att få en meningsfull fritid samt uppmuntras många invånare till rörelse och välmående vilket bidrar till god folkhälsa i Bengtsfors kommun.

Det är i dagsläget osäkert när priset kommer att delas ut men troligen blir det under våren/sommaren 2021.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 oktober 2021
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson