Kronprinsessan Viktoria och Daniel "besökte" Bengtsfors

Prins Daniel, kronprinsessan Viktoria och Stig Bertilsson

Kronprinsessparet träffade Bengtsfors kommuns kommunstyrelseordförande Stig Bertilsson under ett videomöte. Foto: Anna Sandström

Under ett videomöte samtalade kronprinsessan Viktoria och prins Daniel med Stig Bertilsson, ordförande i kommunstyrelsen. Mötet handlade bland annat om hur pandemin har påverkat Bengtsfors kommun men man diskuterade även näringsliv, besöksnäring, utbildning etc.

Kronprinsessparet intresserade sig särskilt för den satsning som görs kring Campus Dalsland och såg fram emot att följa det arbetet vidare.

Stig Bertilsson tog tillfället i akt och påpekade att det både i Värmland och Västergötland finns en hertig eller hertiginna men att det för Dalslands del saknas denna typ av representant. Kronprinsessan skrattade och svarade att det inte blir någon ytterligare hertig eller hertiginna från deras sida men att de ska föra önskemålet vidare inom familjen.

Det var ett trevligt möte och de hade till och med noterat att det var min födelsedag idag, säger Stig Bertilsson.

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel träffar för tillfället kommuner runt om i landet och idag, den 14 april, var det Bengtsfors kommuns tur.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 21 september 2021
Sidan publicerad av: Anna Sandström