Bengtsfors kommun tecknar avtal med Framgångsakademin

Framgångsakademin erbjuder ett stort urval av framgångsrika föreläsare. Foto: Framgångsakademin

Som första kommun i Sverige tecknar Bengtsfors kommun avtal med Framgångsakademin i syfte att hjälpa arbetssökande ungdomar med sin personliga utveckling. Framgångsakademin anlitar Sveriges främsta experter inom personlig utveckling, entreprenörskap, kreativitet och hälsa - för att lära ut sin kunskap online.

Fredrik Reinfeldt, Elaine Eksvärd, Mattias Ribbing, Katarina Gospic, Henrik Fexeus och Niklas Berntzon är några exempel på föreläsare hos Framgångsakademin.

Vi prövar gärna nya sätt att stötta kommunens ungdomar på och vi är glada över detta samarbete som möjliggjorts genom projektpengar från folkhälsorådet, säger Per von Krogh, chef på enheten för arbete och integration.

Satsningen riktar sig mot arbetssökande ungdomar som inte går i skolan eller går sista året på gymnasiet. Tjugo platser kommer att erbjudas hos Framgångsakademin under en treårsperiod. Deltagarna kommer att få lyssna till olika föreläsare samt arbeta med studiematerial enskilt eller i grupp för att befästa kursens innehåll.

Syftet är att ge ungdomar kunskaper inom olika områden och extra energi i sitt jobbsökande eller i sin återgång till studier. Med Framgångsakademins kursintyg är förhoppningen också att stärka ungdomarnas CV.

Per Von Krogh, enhetschef för enheten för arbete och integration

Per Von Krogh, chef för enheten för arbete och integration. Foto: Sofia Magnusson

För oss och de individer vi jobbar med handlar det mycket om att stärka självförtroende, bygga självkänsla och hjälpa dem att hitta sin inre drivkraft och motivation. Framgångsakademin är det ledande verktyget i Sverige inom det området just nu, säger Cia Hammarberg, arbetsmarknadssekreterare, enheten för arbete och integration.

Om Framgångsakademin

Framgångsakademin grundades 2020 av Alexander Warg-Pärleros. Han växte upp i en tuff familjesituation, utan förebilder och kämpade med dyslexi i skolan. Under hundratals intervjuer med Sveriges mest framgångsrika personer i Framgångspodden fick han verktyg som förändrade hans liv. Då föddes också en stark vilja att hjälpa andra. Utifrån detta startades Framgångsakademin.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 21 september 2021
Sidan publicerad av: Anna Sandström