Björkdungen invigdes

Maiken Blomberg som ska bo på Björkdungen klippte invigningsbandet. Till höger kommunstyrelsens ordförande Stig Bertilsson. Foto: Niklas Eriksson, Ingemar Media

Bengtsforshus senaste nybygge Björkdungen är klart och invigt. Maiken Blomberg som kommer att bo i det nya huset klippte invigningsbandet. Hon flankerades av Bengtsforshus ABs ordförande Ulf Nelsson och kommunstyrelsens ordförande Stig Bertilsson. I bottenvåningen kommer Folktandvården att ha sin verksamhet och de övriga våningarna ska inrymma elva stycken tvårums- och trerumslägenheter med balkong till varje lägenhet.

Byggt i massivträ och ytbeklädnad i skiffer

Byggnaden har uppförts med betong i källarplanet samt bottenvåningen. Resten av stommen är i massivträ. Ytterväggarna har klätts med takskiffer. I skiffret finns mycket järn vilket ger en livfull yta med röda inslag.

Med på invigningen fanns representanter från byggentreprenören Sven Johanssons bygg, Bengtsfors kommun, boende samt folktandvården. Nedan finns ett bildspel med bilder inifrån det nybyggda huset samt foton från invigningen.

Kika gärna på filmen som presenterar nya Björkdungen nedan.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 november 2023
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson