Unionsleden – Sveriges fjärde nationella cykelled utvecklas vidare

Arbetet med Unionsleden som arbetats fram i ett Interregprojekt är 350 km lång och sträcker sig från Norska Moss i väster via Bengtsfors, till Karlstad i öster fortsätter i ett uppföljningsprojekt finansierat av EU och Leader.

"Tack vare Leaderprojektet får vi nu möjligheten att arbeta vidare med att skapa och utveckla Uninonsleden som ett skyltfönster och draglok för besöksnäringen i vårt område" säger Crister Blüme, projektledare och destinationsutvecklare i Bengtsfors kommun.

En viktig del i Leaderprojektet är att utveckla och förbättra sträckningen av leden. Andra delar som projektet ska lösa är att arbeta fram en finansierings- och organisationsmodell för ledens långsiktiga underhåll och marknadsföring. Projektet kommer också genomföra en publik invigning inför säsongen 2022, något som inte varit möjligt tidigare pågrund av pandemin.

Projektet finansieras av Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling och Leader

Mer information

Crister Blüme Projektledare, crister.blume@bengtsfors.se, 0531-52 68 87

Kontaktperson

Crister Blüme
Destinationsutvecklare
0531-52 68 87
crister.blume@bengtsfors.se

Mer information

Unionsledens hemsida med kartor, sträckor, boende och aktiviteter längsleden med mera finns på www.unionsleden.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 27 oktober 2022
Sidan publicerad av: Crister Blüme