Må bra dag på Solbacken

Foto från må bra dagen på Solbackens särskilda boenden. På fotot smoothies med dekorativa sugrör. I bakgrunden har boende och personal samlats.

Foto: Evelina Andersson

På tisdag 17 maj var det må bra dag på Solbackens särskilda boende. Dagen innehöll spa, goda tilltugg och nyttiga smoothies samt träning. Här nedan kan du läsa aktiveringspedagog Evelinas berättelse om dagen.

Vi började måbra dagen med en spa förmiddag. Fotbad och massage samt manikyr och måla naglar stod på schemat. Man fick lyssna på avkopplande pianomusik i bakgrunden. Brukarna bjöds på juice drinkar under tiden som de njöt av fotbad och blev ompysslade med manikyr. Till kaffet serverades kex och ost.

Sedan fortsatte vi på eftermiddagen med att våra härliga kollegor från rehab kom ner till oss och körde lite träning. Ett glatt gäng brukare satt i ring och körde träning med en stor färgglad ballong som de slår till varandra. En mycket rolig och uppskattad träningsform. Efteråt bjöds det smoothies med festliga sugrör samt melon och jordgubbar.

Det blev en mycket uppskattad temadag och brukarna var mycket nöjda. Vi bestämde att det skulle bli en ny måbra dag efter sommaren igen, säger Evelina Andersson som är aktiveringspedagog på Solbacken.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 januari 2023
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson