Årets företagare 2022

Från vänster: kommunstyrelsens ordförande Stig Bertilsson, vinnarna Magnus och Carolina Klenfeldt, kommunens näringslivsutvecklare Jeanette Lindh Svanqvist och Företagarna Bengtsfors ordförande Stephanie Brodeur Flink.

Från vänster: kommunstyrelsens ordförande Stig Bertilsson, vinnarna Magnus och Carolina Klenfeldt, kommunens näringslivsutvecklare Jeanette Lindh Svanqvist och Företagarna Bengtsfors ordförande Stephanie Brodeur Flink. Fotograf: Edvard Feldman

Företagarna Bengtsfors har tillsammans med Bengtsfors kommun utsett Årets Företagare 2022 i kommunen. Årets pris gick till Magnus och Carolina Klenfeldt som äger och driver MKs Marktjänst i Bäckefors. Här kan du läsa hela motiveringen och se en film med årets företagare.

Motivering till Årets företagare i Bengtsfors kommun

Med mottot att alltid ha nöjda kunder och tillgodose kundens önskemål i allra möjligaste mån, har företaget vuxit från att endast ha en grävmaskin till att nu omfatta ett femtontal maskiner och lastbilar. Företaget har också vuxit från enskild firma till aktiebolag och från en person till cirka tolv anställda. MKs Marktjänst AB är ett familjeföretag som startades av Magnus Klenfeldt med hjälp av frun Carolina som skötte administration och ekonomi på kvällar och helger. Allteftersom har det anställts grävmaskinister, lastbilschaufförer och grovarbetare.

Sedan några år jobbar Carolina heltid på kontoret och antalet anställda har mångdubblats. När företaget växte ur lokalerna och kontoret hemma på gården köptes en tomt i Bäckefors på Lasarettsvägen. Där finns nu vi verkstad, personalutrymmen och kontor. MKs Marktjänst AB utför det mesta inom markarbeten samt snö- och halkbekämpning med erfarenhet från entreprenadbranschen sedan 1989.

Varje år delar Företagarna i Bengtsfors ut ett pris till Årets företagare, här kan du se tidigare års pristagare. Länk till annan webbplats.

Stort grattis Magnus och Carolina Klenfeldt, MKs Marktjänst i Bäckefors!

Kontakt

Jeanette Lindh Svanqvist
Näringslivs- och tillväxtutvecklare
0531-52 60 44
jeanette.lindh.svanqvist@bengtsfors.se

Crister Blüme
Destinationsutvecklare
0531-52 68 87
crister.blume@bengtsfors.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 januari 2023
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson