Du har väl registrerat ditt telefonnummer för att få driftsinformation om vattenläckor med mera?

Foto som visar en mobiltelefon med ett sms om en vattenläcka

Bengtsfors Energi AB och Bengtsfors kommun använder en SMS-tjänst för att meddela dig som berörs av kommande eller pågående driftstörningar exempelvis vid vattenläckor. Vid ett utskick utgår vi från det geografiska området som är drabbat och skickar meddelanden till de mobilnummer som är registrerade på adresser i området. Det är till nytta för både dig och oss att du har registrerat ditt mobilnummer för att få den information du behöver.

Om du har en mobiltelefon som inte är kopplad till din adress (företagstelefon etc.) kan du själv registrera ditt nummer till din bostadsadress. Du kan också knyta fritidshusets eller andra adresser till ditt mobilnummer.

Fast telefon och e-post

Om du inte har en mobiltelefon kan du registrera din e-postadress, informationen kommer då som ett e-post till din inkorg.

Hemsida, sociala medier

Vid allvarliga driftstörningar som drabbar många hushåll eller för att informera om kokningspåbud använder vi vår och Bengtsfors kommuns hemsida samt kommunens sociala medier som informationskanaler.

Planerade avbrott

Vid planerade avbrott skickar vi, på förhand, ut information om datum och tidpunkt, hur länge avbrottet beräknas pågå och var det eventuellt kommer att finnas en vattentank där du kan hämta vatten.

Oplanerade (akuta) avbrott

Vid oplanerade avbrott skickar vi, så snart vi kan, ut information om det inträffade och var det eventuellt finns en vattentank där du kan hämta vatten. Vi skickar ut ett nytt meddelande när problemet är åtgärdat, där vi även informerar om eventuell kokningsrekommendation.

Tack för ditt tålamod!

Våra ledningsarbeten är till för dig och för att trygga en säker leverans av vatten och avlopp. Vi gör vårt bästa för att minimera tiden för driftstörningar. Vi ber om överseende med de eventuella besvär detta orsakar.

Behandling av personuppgifter

Vi har skyldighet att informera om driftstörningar eller avbrott i vattenleveransen. Personuppgifter som används vid utskick hämtas från offentliga register. De personuppgifter som hämtas är:

  • För- och efternamn
  • Adress
  • Födelsedatum (för att undvika utskick till barn under 16 år)
  • Mobilnummer

Ovanstående uppgifter och de personuppgifter du själv anger lagras i vårt verksamhetssystem för SMS-tjänster. Personuppgifterna används endast för meddelanden vid störningar i samhällsviktiga funktioner.

Personuppgiftsansvar

Vi är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som hämtas in, behandlas och lagras i samband med denna meddelandetjänst. Vi har ett personuppgiftsbiträdesavtal med leverantören som är personuppgiftsbiträde.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 januari 2023
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson