Har du ett barn som är mellan tre och sex år? Då kan ditt barn gå i förskolan!

En ändring i skollagen från 1 juli 2023 innebär att alla barn mellan tre och sex år ska erbjudas plats i förskolan. Det är kommunens uppgift att uppsöka och kontakta alla vårdnadshavare och erbjuda plats oavsett om du som vårdnadshavare tänkt söka plats i förskolan eller inte. Erbjudandet gäller allmän förskola som är avgiftsfri och innebär att barnet är 15 timmar per vecka på förskolan.

Förskolan arbetar med utbildning och undervisning för barn mellan 1 och 5 år. Förskolans uppdrag är att lägga grunden för ett livslångt lärande i en miljö som är rolig, trygg och lärorik. Personalen arbetar utifrån förskolans läroplan. Enligt läroplanen ska förskoleverksamheten ge en helhet som omfattar omsorg, fostran, lek och lärande.

Här finns mer information om vår förskoleverksamhet.

Skolverket har tagit fram en informationsfolder om erbjudandet till vårdnadshavare, den finns här på deras hemsida. Länk till annan webbplats.

I filmen från Skolverket här nedanför kan du se hur det är att gå på förskola och hur det fungerar för dig som är vårdnadshavare.

Filmen finns även på följande språk: engelska, arabiska, dari, persiska, franska, romani chib, ryska, somaliska och ukrainska. Klicka på länken nedan för att komma till de olika språkversionerna.

Förskolan är till för ditt barn (utbildningsguiden.se) Länk till annan webbplats.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 maj 2023
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson