Inställda och överfulla linjebussar ställer till i skoltrafiken för elever på Bengtsgården

Foto: Anna Sandström

I måndags började skolorna i Bengtsfors kommun. För elever på Bengtsgården och som bosatta i Billingsfors och Dals Långed har skolskjutsarna hem inte fungerat som de ska. I tisdags och idag torsdag kom ingen buss alls på eftermiddagen. I måndags och i onsdags kom det bara en av två bussar på eftermiddagen. Det är Västtrafik och Vy Buss som ansvarar för denna trafik.

Elever som går på Bengtsgården och är bosatta i Bilingsfors och Dals Långed har fått skolbusskort för att åka med ordinarie kollektivtrafik. Kollektivtrafiken ansvarar Västtrafik för. Västtrafik skriver avtal med de bussföretag som kör kollektivtraiken. I Bengtsfors kommun och i andra delar av Dalsland är det Vy Buss AB som kör kollektivtrafik. Upplägget med att skolelever har skolbusskort och åker med ordinarie kollektivtrafik har funnits under många år och har oftast fungerat mycket bra.

Bengtsfors kommun har kommit överens med Västtrafik om att de ska anpassa en tur på morgonen och en tur på eftermiddagen för att de ska passa Bengtsgårdens skoltider. Västtrafik har också lovat att dessa bussturer ska ha en förstärkningsbuss, det vill säga att det går två bussar mellan Dals Långed - Billingsfors - Bengtsgården och tvärtom vid dessa turer.

Bengtsfors kommun har under veckan vid flera tillfällen haft dialog med såväl Västtrafik som Vy Buss om problemet med inställda och överfulla bussar. Om Västtrafik och Vy Buss inte kommer tillrätta med problemet med inställda och överfulla bussar inom kort kommer vi att se över andra möjliga lösningar.

Kontakt

Sara Larsson
Skolskjutsansvarig
0531-52 60 14
sara.larsson@bengtsfors.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 24 augusti 2023
Sidan publicerad av: Sara Larsson