Kostnadsfria resor med seniorkort till Årjäng försvann - kostnadsfria resor med seniorkort i 36 kommuner istället

Synpunkt

Efter Västtrafiks ändringar av zonindelning så blev det betydligt bättre för oss med seniorkort. Vi kan resa inom ett större område inom Västra Götaland. Men ett problem uppdagades då ändringen skedde det var att på linje 755 Bengtsfors-Årjäng upphör seniorkortet att gälla vid hållplats Blekefjäll (Värmlandsgränsen) och vidare till Årjäng. Då måste man köpa eller ladda ner pengar på kortet. Detta kommer att kosta t/r 122 kr. Jag tycker att ni ska kontakta västtrafik för att få till en ändring. Nu kommer det ju att bli så att det blir billigare att ta bilen till Årjäng och det är ju inte klimatsmart resande.

Nej låt fortfarande boende mellan Bengtsfors och Gustavsfors använda sina seniorkort utan att behöva göra dyra tillägg för det känns mer levande med passagerare i bussarna

Svar

Genom att Västtrafik den 4 november i år införde tre zoner i Västra Götaland försvann, precis som du skriver, möjligheten att resa kostnadsfritt med seniorkortet till och från Årjäng med linje 755. Samtidigt får ju alla resenärer med seniorkort resa kostnadsfritt i hela Zon C och inte bara i Bengtsfors kommun samt till och från Årjäng. I Zon C ingår 35 andra kommuner förutom Bengtsfors kommun, vilket innebär en möjlighet till kostnadsfria resor med seniorkort i stora delar av Västra Götaland.

Vi kommer att framföra din synpunkt till Västtrafik.

Synpunkten besvarad av

Sara Larsson
Utredare
0531-52 60 14
sara.larsson@bengtsfors.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 november 2020
Sidan publicerad av: Sara Larsson