Efterfrågar utökade öppettider på biblioteket i Dals Långed

Synpunkt

Återigen har Biblioteket i Dals Långed förlorat en mycket uppskattad medarbetare.
Det är svårt att förstå att vi inte får behålla duktiga, serviceinriktade, trevliga och positiva anställda. Skulle vilja veta vad som görs för att det inte ska hända om och om igen. Helst önskar jag att den senaste personen som avgått, ska återanställas!

Vidare: Öppettiderna på Biblioteket i Dals Långed är på tok för snålt tilltagna för oss, vanliga kommuninnevånare.
Det borde vara öppet minst 20 timmar, utspritt på fyra dagar, öppet tidigt någon dag och sent de flesta. Idag är det tre dagar och 15 timmar som biblioteket är öppet.
Ett bibliotek behöver vara öppet ofta för att både barn, ungdomar och vuxna ska hitta dit och upptäcka allt som finns där.

Svar

Tack för dina synpunkter på biblioteksverksamhet i Dals Långed. Stenebyskolan och Bengtsfors kommun samarbetar för att driva filialbiblioteket i Dals Långed. Det är svårt att tillgodose allas behov och beslutet om nuvarande öppettider har fattats gemensamt av Stenebyskolan och Bengtsfors bibliotek med bakgrund av givna resurser och respektive parts uppdrag: Att driva en integrerad verksamhet med både filialbibliotek och högskolebibliotek.

I dagsläget har vi inte möjlighet att utöka öppettiderna. Däremot arbetar vi med frågan om ett mer tillgängligt bibliotek där ökade öppettider är en del. Vi hoppas att det blir möjligt i framtiden.

(Johanna Djurberg, rektor och verksamhetschef vid Stenebyskolan har varit delaktigt i svaret.)

Synpunkten besvarad av

Anna Hjelmberg
Kultur- och fritidschef
0531-52 63 42
anna.hjelmberg@bengtsfors.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 22 november 2021
Sidan publicerad av: Sara Larsson