Allas ansvar att förhindra smittspridning

Här finns rekommendationer om vad du bör, kan och får göra beroende på ålder och om du är sjuk eller inte. Regering och myndigheter är tydliga i sitt budskap – alla har ett gemensamt ansvar för att förhindra smittspridningen av Coronaviruset.

Stäng meddelande

Vård- och omsorgsutbildning

Sista ansökningsdatum: 29 maj 2020. Kursstart: Hösten 2020. Utbildningsort: Bengtsfors

Vård och omsorg

Vård- och omsorgsutbildningen omfattar dels gemensamma kurser och dels programfördjupningskurser, 1350/1500 poäng (50-65 veckor).

Utbildningen leder till en examen som undersköterska. Utbildningen har både teoretiska och praktiska moment. Du som går utbildningen ska ha för avsikt att försörja dig som undersköterska. Den första delen av utbildningen är gemensam, därefter väljer du någon av följande fördjupningskurser:

• Äldreomsorg
  • Funktionshinder
  • Psykiatri
  • Sjukvård

Kursstart och lokal

Utbildningen startar hösten, 2020 och genomförs i vuxenutbildningens lokaler på Utvecklingscentrum+ i Bengtsfors.

Grundläggande svenska. Om du har yrkeserfarenhet kan du få praktiken validerad.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri men du som studerande står själv för kostnader för litteratur och eventuella resor till din praktikplats.

Ansökan

Gör din ansökan till utbildningen via vår e-tjänst. Sista ansökningsdag är 29 april.

Gemensamma kurser 950/1100 poäng
Vård och omsorgsarbete 1
VÅRVÅR01
Medicin 1150
MEDMED01
Etik och människans livsvillkor
MÄNETI0
Vård och omsorgsarbete 2
VÅRVÅR02
Hälsopedagogik
HALHAL0
Psykiatri 1
PSYPSY01
Specialpedagogik 1100
SPCSPE01
Psykologi 1
PSKPSY01
Samhällskunskap 1a1*

Svenska/svenska som andraspråk 1*100

*Har du dessa kurser sedan tidigare kan du bortse från dem.

Programfördjupning 400 poäng inklusive gymnasiearbete

Äldreomsorg

Äldres hälsa och livskvalitet

GERÄLD0

Vård och omsorg vid demenssjukdom

GERVÅR0

Gymnasiearbete

I slutet av utbildningen ska du fördjupa dig i ett eget valt område där du visar att du är förberedd för vård- och omsorgsyrket. Gymnasiearbetet betygsätts med E eller F.

Arbetsplatsförlagt lärande

I utbildningen ingår tolv veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL), fördelat på tre perioder i kurserna Vård- och omsorgsarbete 1 och 2 samt vald inriktning. Under din APL-period följer du din handledares arbetsschema vilket kan innebära arbete på såväl dag- och kvällstid samt helgarbete.

Tina Nätt
tina.natt@bengtsfors.se