Sunnanäng korttids

Sunnanäng korttids tar emot dig som bor hemma hos dina vårdnadshavare och behöver komma till oss för avlastning och gemenskap. Det är också ett led i att träna dig för att så småningom flytta hemifrån.

Oftast kommer du till oss en helg i månaden, och kanske en veckokväll. Tillsammans med avdelningsansvarig gör du som vårdnadshavare ett schema för ditt barns vistelse hos oss på korttids.

Inom- och utomhusmiljö

Sunnanäng korttids ligger i samma lokaler som förskolan i Bäckefors. Här finns fyra sovrum där barn och ungdomar kan sova över samtidigt.

Vi har stora fina lokaler och vi eftersträvar att barnen får samma rum varje gång de är på Sunnanäng, så det känns ”hemma” att komma hit. Barnen träffar i möjligaste mån samma personal och kamrater varje gång.

Vi ordnar fritidsaktiviteter, åker till badet på Dalslands sjukhus och gör olika utflykter. Vistelsen hos oss ska vara avkoppling och umgänge med jämnåriga i första hand.

Personal

Vi som arbetar på Sunnanäng är habiliteringsassistenter.

Vägbeskrivning

Från väg 172, sväng in mot Bäckefors centrum. Efter järnvägsövergången, håll höger in på Gamla Bruksgatan. Sväng vänster in på Skolgatan. Därefter svänger du första till höger in på Balders väg. Sunnanäng ligger på vänster sida om vägen.

Kontakt

Marie Ståhlberg
Verksamhetsledare
0531-52 75 83
marie.stahlberg@bengtsfors.se

Viveca Solvang
Samordnare
0531-52 69 24

Telefon korttidsboendet: 0531-52 64 96

Skriv ut
Senast uppdaterad: 10 augusti 2023
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson