Allas ansvar att förhindra smittspridning

Här finns rekommendationer om vad du bör, kan och får göra beroende på ålder och om du är sjuk eller inte. Regering och myndigheter är tydliga i sitt budskap – alla har ett gemensamt ansvar för att förhindra smittspridningen av Coronaviruset. 

Stäng meddelande

Våra bibliotek

I Bengtsfors kommun finns bibliotek på tre orter; huvudbiblioteket i Bengtsfors samt filialer i Dals Långed och Bäckefors.

Bengtsfors bibliotek

Bengsfors bibliotek

Bengsfors bibliotek, foto: Anna Sandström

Bengtsfors bibliotek är kommunens huvudbibliotek och ligger vid Tingshustorget i Bengtsfors centrum. Biblioteket finns i kulturhusets trevliga miljö i anslutning till Bengtsfors konsthall som bjuder på en bred blandning av utställningar av olika konstnärer och hantverkare. I samma byggnad ligger även Strömkullegymnasiet med dess café som är öppet enligt läsårstider.

Kontakta oss

Besöksadress: Tingshustorget
Postadress: Box 14, 666 21 Bengtsfors
Telefon, informationsdisk: 0531-52 63 47
Telefon, utlåningsdisk: 0531-52 63 43
E-post: bibliotek@bengtsfors.se

Bäckefors bibliotek

Bäckefors bibliotek

Biblioteket i Bäckefors ligger i Bäckegården vid torget i Bäckefors centrum. Här kan du förutom att låna böcker och filmer läsa tidningar och tidsskrifter. Vi har datorer med Internet för dig som vill surfa. Du kan även få hjälp med att kopiera och göra datautskrifter. Biblioteket har även ett visningsrum där konstnärer och hantverkare har möjlighet att visa upp sina arbeten. Hör av dig om du vill ställa ut!

Kontakta oss

Bäckegården
668 40 Bäckefors
Telefon: 0530-605 08
E-post: bibliotek.backefors@bengtsfors.se

Dals Långeds/Steneby bibliotek

Dals Långeds bibliotek

Dals Långeds bibliotek, foto: Anna Sandström

Steneby bibliotek och Dals Långeds folkbibliotek är ett unikt bibliotek med tillgång till både universitetets litteratur inom konst, konsthantverk och design samt folkbibliotekets utbud av romaner och faktaböcker. För ungdomar finns serier, filmer och tidningar. Vi har en barnavdelning med många bilderböcker. Här finns flera dagstidningar och ett hundratal svenska och internationella tidsskrifter. I samma lokaler ligger Steneby Konsthall och butiken Steneby Store. Vi har fritt Wifi så du kan surfa gratis i hela huset.

Mer information om Dals Långeds/Stenebyskolans bibliotek finns på Stenebys hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta oss

Besöksadress: Enetsvägen 1
Postadress: Hemslöjdsvägen 1, 666 95 Dals Långed
Telefon: 0531-710 40
E-post: biblioteket@steneby.se

Relaterad information

Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 augusti 2018
Sidan publicerad av: Anna Sandström