Annika Anderson Brodén

Annika Anderson Brodén

Annika Anderson Brodén. Foto: Patrik Sandström

Ekonomi, spanska
Programkontakt Ekonomiprogrammet
0531-52 73 05
annika.broden@stromkullegymnasiet.se

Utbildning: Först gick jag på Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet och tog civilekonomexamen. Några år senare fortsatte jag på Lärarhögskolan vid Göteborgs Universitet och tog lärarexamen.

Yrkesbakgrund: Jag har arbetat med olika saker. Förutom att jag har varit lärare i ungefär tio år har jag arbetat med utvecklingsarbete inom kommunala förvaltningar och intresseorganisationer. Då har jag hjälpt chefer på olika nivåer att bli bättre på att arbeta med kundorienterad verksamhetsutveckling.

Så här tycker jag
Så här tycker jag

BÄST MED STRÖMKULLE

Det är så bra stämning både mellan personal och med eleverna på Strömkullegymnasiet. Jag älskar också att arbeta med ungdomar.

EN BRA DAG PÅ JOBBET

Tar en kort uppfriskande promenad till Strömkullegymnasiet. Hälsar på mina kollegor och hinner förbereda i lugn och ro innan bussarna kommer och eleverna strömmar in. På skolan och på lektionerna är det god stämning och i klassrummet är alla elever aktiva och fokuserade.

EN BRA LÄRARE

Att vara lärare är väldigt komplext. En bra lärare behöver förstås ha bra ämneskunskaper i det man undervisar, men det räcker inte utan en bra lärare behöver ha en god relation med eleverna och vara väl strukturerad. Jag brukar tänka hjärta och struktur.

OM MIG

Jag gillar att rida och tar ridlektioner varje vecka. Då får jag känna på hur det är att vara elev och jag blir alltid lika glad när jag får ett personligt leende eller beröm.

Senast uppdaterad: 2019-08-20

Sidan publicerad av: Sofia Magnusson