Linda Ericsson

Linda Ericsson

Linda Ericsson. Foto: Patrik Sandström

Naturkunskap, geografi och matematik
linda.ericsson@stromkullegymnasiet.se

Utbildning: Gick Livsmedelsteknisk linje på gymnasiet och arbetade som sagt sedan i restauranger och barer. Började utbilda mig vid 32 och har inte riktigt slutat sen dess. Har läst geografi, geologi, vinkunskap, turism, dinosaurier och pedagogik på olika universitet. Senast i fjol gick jag en naturkurs på Halmstads högskola hösten -18, men gick också en forskarutbildning via Stockholms universitet och fick en Licentiatexamen 2015.

Yrkesbakgrund: Arbetat i restaurang i många år i allt från kök till bar. Vid 37 års ålder började jag arbeta som restauranglärare på Strömkullen och har de sista åren gått över till teoretiska ämnen på andra sidan bron.

Så här tycker jag
Så här tycker jag

BÄST MED STRÖMKULLE

Att jag känner mig uppskattad av både elever och lärare.

EN BRA DAG PÅ JOBBET

En dag när man känner att man nått fram till eleverna.

EN BRA LÄRARE

Kontakten med eleverna helt klart och att de känner sig sedda. Det är också viktigt att man som lärare inte inte gör sig till utan att man är sig själv.

OM MIG

Detta är nog inga hemligheter men jag är barnsligt förtjust i berg och sten, naturkatastrofer ligger mig varmt om hjärtat liksom mat och vin. Dessutom älskar jag att resa och få uppleva nya platser.

Senast uppdaterad: 2019-08-27

Sidan publicerad av: Sofia Magnusson