3 Stödassistenter - inom barnverksamheten

Arbetsplats: LSS-enheten. Sista ansökningsdatum: 2024-05-12

Det här är vi

På LSS-enheten bidrar vi till att ge andra människor ett bra liv, vad kan vara viktigare? Inom vår verksamhet finns gruppbostäder som är bemannade dygnet runt, en del av våra brukare bor hemma och har då istället personlig assistans i hemmet. Vi har även korttidsplatser där vi tar emot både barn och vuxna samt dagliga verksamheter där våra brukare har sitt arbete. Vårt mål är att personer med funktionsnedsättning ska ha möjlighet att leva som andra i enlighet med lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).

Ditt jobb är viktigt

Som stödassistent arbetar du med stöd och service efter våra brukares individuella behov. Du kommer arbeta tillsammans med kollegor i team runt barn på en korttidsverksamhet. Det kan exempelvis handla om att stötta i lek, aktiviteter, hygien, hjälpa till med påklädning eller vara ett stöd vid måltider. Stor del av arbetet är att göra världen trygg och förståelig så det är viktigt med tydliggörande pedagogik och vara steget före genom god planering.

Korttidsverksamheten är både social träning för barn och en avlastning för ordinarie vårdnadshavare vilket innebär att arbetstiden är till stor del förlagd till heldagar och dygn varannan helg.

Det här är du

I uppdraget som stödassistent får du ta eget ansvar, det är viktigt att du är tydlig, trygg som person och att du sätter brukarens behov och önskemål i fokus. Du tycker om möten med barn, har gott om tålamod, är lyhörd och empatisk samt har en vilja att samarbeta för att få till den bästa helhetslösningen för barnen. Du bör kunna använda dator och i synnerhet dokumentationssystemet Lifecare. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Om du tidigare arbetat med barn med funktionshinder och tydliggörande pedagogik är det meriterande. Välkommen med din ansökan!

Kompetenskrav

  • Gymnasieutbildning
  • Barn- och fritidsprogrammet eller omvårdnadsprogrammet med inriktning funktionsnedsättning (och/eller socialt arbete, pedagogiskt arbete).

Vi gillar olika!

Våra medarbetares varierande erfarenheter, kompetenser och perspektiv ger oss möjlighet att utvecklas. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och personer med olika etnisk och kulturell bakgrund på våra arbetsplatser och välkomnar en mångfald av sökande.

Anställningsvillkor

Anställningsvillkor

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad

55 procent

Tillträde

Snarast efter överenskommelse

Lön

Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan.

Förutsättningar för anställning

Anställning kommer att ske under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Välkommen med din ansökan!

Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post eller brev. Vi tillämpar löpande urval.

Referensnummer och ansökningsdatum

Referensnummer

38/24

Sista ansökningsdatum


Utdrag ur belastningsregistret

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Offentlig handling

Observera att vi som kommun omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att ansökningshandlingar är offentliga och lämnas ut vid begäran.

Kontakt

Marie Ståhlberg
Enhetschef
0531-52 65 85
marie.stahlberg@bengtsfors.se

Kommunal
0531-52 60 72

Viktigt på riktigt

Att arbeta hos oss innebär att sätta medborgarens behov i fokus - det vill säga - att finnas till för Bengtsforsborna. Vårt jobb och våra insatser har betydelse för andra människors vardag. Vi ombesörjer allt från ettåringens behov till de äldres krav på trygghet dygnet runt, hela året.

Hos oss får du cirka 750 jobbarkompisar. Här kan du läsa mer om vilka vi är.

Välkommen till oss om du vill lägga din energi på något viktigt och innehållsrikt!

En plats för livskvalitet

Bengtsfors kommun ligger i Dalsland, mitt emellan Göteborg, Oslo och Karlstad. Ungefär 10 000 personer bor och trivs här. Kommunen är kanske mest känd för sina natursköna omgivningar med Dalslands kanal och dess sjösystem, HDK Steneby, Halmens Hus samt det årliga evenemanget Dalsland kanotmaraton+.

Här kan du läsa mer om kommunen, hitta länkar till hyresvärdar etc.

Välkommen till Bengtsfors kommun!

Bengtsfors kommun bjuder på ett rikt friluftsliv

Tack men nej tack!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 23 april 2024
Sidan publicerad av: Annica Waldebro