Folkhälsopriset 2021 - delades ut till hemsjukvården Bengtsfors

bild från när priset delades ut.

Stig Bertilsson delar ut priset till personal ur hemsjukvården Bengtsfors. Från vänster Stig Bertilsson, Isabelle Bloom, Kristina Emilsson och Birgitta Eriksson. Foto: Tommy Löfgren / Stina Leander

2021 års folkhälsopris i Bengtsfors kommun tilldelas hemsjukvården Bengtsfors kommun. Under föregående vecka fick personalen i hemsjukvården ta emot pris, diplom och blommor av kommunstyrelsens ordförande Stig Bertilsson och folkhälsostrateg Sofia Sjögren.

Motivering

Under pandemin har personalen i hemsjukvården Bengtsfors kommun tagit ett stort ansvar och arbetat preventivt för att så få som möjligt skulle drabbas. Det togs tidigt ett beslut om att bära skyddsutrustning och att stänga olika verksamheter för besök. Man har aktivt försökt att motivera och organisera vården så att personer som är inskrivna i den kommunala hemsjukvården inte riskerade att drabbas. Det här arbetet fortgår. Antal smittade patienter har varit lågt tack vare det här arbetet och antal avlidna är inte högre än under influensaperioden.

Folkhälsopriset - bakgrund

Varje år delas ett folkhälsopris ut i Bengtsfors kommun. Folkhälsopriset tilldelas en person, grupp av personer, förening, enhet inom kommunen, organisation eller liknande som genom ett aktivt arbete gör en särskild insats för folkhälsan i Bengtsfors kommun. Det är folkhälsorådet som beslutar vem som ska få priset.

Folkhälsopriset ska uppmuntra och stimulera till fortsatt arbete inom folkhälsoområdet och människans hälsa ur ett brett perspektiv ska beaktas.

Pris

Folkhälsopriset är en summa på 10 000 kronor och delas ut till en eller två mottagare varje år. Om två mottagare utses delas priset mellan mottagarna. Man kan endast få priset en gång.

Tidigare pristagare

Här har vi samlat tidigare pristagare.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 22 december 2021
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson