Göteborgsbaserade 1745 Electric väljer Bengtsfors för sin expansion

Foto: Niclas Eriksson

Göteborgsbaserade 1745 Electric expanderar och startar upp produktionsverksamhet i Bengtsfors. Före årsskiftet kommer produktionen vara igång i Bengtsfors Företagscenter, Volvos gamla lokaler.

Innovationsföretag inom förnyelsebar energi satsar i Bengtsfors

1745 Electric utvecklar och tillverkar skräddarsydda energilösningar till industri och lantbruk baserade på solceller och ellagring i batterier. Företagets ambition är att skala upp arbetet med hållbara och innovativa lösningar inom förnyelsebar energi och energilagring för att skapa effektiva och innovativa energisystem.

Valet av placering för vår verksamhet har varit enkelt. I Bengtsfors finns rätt förutsättningar och potential, både sett till geografiskt läge men även sett till det gynnsamma företagsklimatet och regionens fokus på hållbarhet, säger Fredrik Stigebrandt, vd på 1745 Electric.

Företagsetableringen innebär produktion och arbetstillfällen i Bengtsfors, men lokalerna kommer även att vara samlingsplats för energikomponenter som i förlängningen kan skapa möjligheter för konstruktion på plats.

Goda framtidsutsikter i Bengtsfors

1745 Electric kommer i och med etableringen kunna fokusera än mer på att förena innovation, cirkulär produktion och effektiva energilösningar i samverkan med andra aktörer som också verkar för en hållbar omställning. Mot bakgrunden blir Bengtsfors en viktig utgångspunkt för både 1745 Electric samt för energibranschen i stort för att uppfylla de globala målen och Agenda 2030.

Möjligheten att etablera i Bengtsfors inleddes i våras då Fredrik Stigebrandt tog kontakt med Jeanette Lindh Svanqvist, näringslivs- och tillväxtutvecklare i Bengtsfors kommun.

Hela processen har präglats av en mycket god samverkan och dialog mellan 1745 Electric, kommunen, lokala företag och andra aktörer. Tillsammans introducerade vi vår regions starka kluster inom hållbar innovativ produktion, ett brett nätverk av kontakter samt affärsmöjligheter för 1745 Electric. Det är glädjande att vi genom samverkan och engagemang nu kan berätta att 1745 Electric har valt Bengtsfors som plats för sin fortsatta expansion, säger Jeanette Lindh Svanqvist

Även kommunstyrelsens ordförande i Bengtsfors är positiv till etableringen.

Vi välkomnar 1745 Electric till Bengtsfors, ytterligare en etablering som skapar nya arbetstillfällen och har fokus på hållbar omställning. Att företaget verkar inom den högaktuella och snabbt växande branschen hållbar energi är extra spännande, säger Stig Bertilsson (M), ordförande i Bengtsfors kommunstyrelse.

Om 1745 Electric

1745 Electric AB är ett delägt dotterbolag till PLS Energy Systems AB. 1745 Electric fokuserar på hållbara och cirkulära energilösningar för både produktion och lagring.
Mer information finns på 1745 Electrics hemsida (https://1745.se) Länk till annan webbplats.

Pressmeddelandet om företagets etablering kan du läsa här:
Pressmeddelande 1745 Electric etablerar produktionsverksamhet i Bengtsfors , 564.3 kB.

Kontakt för mer information

Jimmy Ahlwin, försäljningsansvarig 1745 Electric
Telefon +46 (0) 72-177 33 85
jimmy@1745.se

Fredrik Stigebrandt, VD 1745 Electric
Telefon +46 (0) 70-510 24 48

Jeanette Lindh Svanqvist
Näringslivs- och tillväxtutvecklare
0531-52 60 44
jeanette.lindh.svanqvist@bengtsfors.se

Stig Bertilsson (M)
Kommunstyrelsens ordförande
0531-52 61 05
stig.bertilsson@bengtsfors.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 november 2022
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson