Starta ditt eget företag som sommarjobb

Bild: UngDrive

Bengtsfors kommun erbjuder ungdomar som går i årskurs nio att starta företag som sommarjobb med UngDrive Academy. UngDrive Academy är ett sommarlovskoncept där ungdomar får prova på att starta och driva eget företag under ledning av unga erfarna entreprenörer och företagare som coachar ungdomarna hela perioden. För att komma igång får sommarlovsentreprenören 1500 kronor i startkapital. Målsättningen är att få fler unga att intressera sig för företagande och entreprenörskap.

Den 1 februari öppnar ansökningsperioden till UngDrive Academy 2023. I samarbete med UngDrive ger Bengtsfors kommun ungdomar som går årskurs 9 chansen att starta och driva sitt eget företag under sommarlovet.

Det finns ett stort intresse för företagande, entreprenörskap och ledarskap hos ungdomarna på Bengtsgården. I en lokal ungdomsbarometer uppgav cirka 60% av eleverna att de kunde tänka sig att starta företag. Med UngDrive ger vi intresserade ungdomar chansen att starta sommarlovsföretag, berättar Jeanette Lindh Svanqvist näringslivsutvecklare Bengtsfors kommun och Tina Nätt, studie- och yrkesvägledare Bengtsgården

Starta eget i sommar – med hjälp av riktiga entreprenörer!

Under ledning av unga erfarna coacher från näringslivet får man som deltagare hjälp att driva och tjäna pengar på ett eget företag under sommarlovet. För att komma igång med att skapa ditt egna sommarjobb får du 1500 kronor i startkapital.

Så går det till

UngDrive Academy startar i början av sommarlovet med en fem dagar lång kick-off. Veckan innehåller inspirerande föreläsningar, workshops, säljträning, personlig coachning och givetvis intensivt arbete med att utveckla sin företagsidé. Därefter får de unga företagarna support hela sommaren via fysiska träffar, telefon, e-post och andra digitala kanaler. I juli träffas även deltagarna för en nationell säljdag. I början av augusti samlas deltagarna åter för mer inspiration och erfarenhetsutbyte samt diplomering och prisutdelning till de företag som lyckats lite extra bra under sommaren.

Att starta eget företag som sommarjobb är det optimala sättet att få fler unga att intressera sig för företagande och entreprenörskap, och samtidigt göra något meningsfullt under sommarlovet. Över 90% av deltagarna 2022 fick ett ökat intresse att starta företag och ännu fler deltagare rekommenderar andra att testa, berättar Bobby Gradde, projektledare UngDrive

Om UngDrive

UngDrive är en non-profitorganisation med sitt säte i Gnosjö som årligen utbildar tusentals ungdomar inom företagande, entreprenörskap och som inspirerar ungdomar att göra verklighet av sina drömmar.

Läs mer, titta på filmer och ansök här UngDrive Academy Länk till annan webbplats.

Kontaktpersoner vid frågor

Bobby Gradde, projektledare Ungdrive
070-571 66 93
skaraborg@ungdrive.se

Jeanette Lindh Svanqvist, näringslivs- och tillväxtutvecklare Bengtsfors kommun
0531-52 60 44
jeanette.lindh.svanqvist@bengtsfors.se

Kontakt

Jeanette Lindh Svanqvist
Näringslivs- och tillväxtutvecklare
0531-52 60 44
jeanette.lindh.svanqvist@bengtsfors.se

Crister Blüme
Destinationsutvecklare
0531-52 68 87
crister.blume@bengtsfors.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 1 februari 2023
Sidan publicerad av: Jeanette Lindh Svanqvist