Opartisk och kostnadsfri energi- och klimatrådgivning

Illustration: Sofia Magnusson

Du vet väl om att kommunens energi- och klimatstrateger på Dalslands miljö- och energiförbund erbjuder opartisk och kostnadsfri rådgivning till företag, organisationer och privatpersoner? Du kan få rådgivning gällande allt från energieffektivisering, val av värmesystem och solceller till hur du söker investeringsstöd via Klimatklivet. Observera att ansökan till Klimatklivet endast är öppen 18 till 29 september. Missa inte heller att ansöka Elstöd för företag senast 25 september.

Energi- och klimatrådgivning

Kommunen erbjuder kostnadsfri energi- och klimatrådgivning till företag, organisationer och privatpersoner. Energi- och klimatrådgivningen är inte någon myndighetsutövning och kräver ingen motprestation. Du kan bland annat få rådgivning vid vid val av värmesystem, energieffektivisering, bränsleval, ventilation, tilläggsisolering och solceller med mera.

Investeringsstöd via Klimatklivet - ansök senast 29 september

Mellan 18 till 29 september 2023 finns det åter möjlighet att ansöka om investeringsstöd från Klimatklivet. Stöd kan fås för investeringar som minskar utsläppen av växthusgaser. Ansökan görs hos Länsstyrelsen.

Det är bra att redan nu börja undersöka vilka eventuella investeringar som just ert företag skulle kunna få bidrag för och börja förbereda för en eventuell ansökan. Kommunens energi- och klimatstrateger har tidigare stöttat företag inför ansökan och hjälper gärna till och svarar på frågor.

Här kan du ansöka och läsa mer om Klimatklivet (Naturvårdsverket) Länk till annan webbplats.

Elstöd för företag - ansök senast 25 september

Skatteverket hanterar ett elstöd för företag som inte klassas som elintensiva. Stödet måste sökas, det kommer alltså inte automatiskt! Ansökan sker på Skatteverkets e-tjänst senast 25 september 2023.

I vårt elområde 3 är stödet 0,50 kr/kWh. Hur stort stödet blir bestäms av ditt företags elförbrukning 1 oktober 2021 till 30 september 2022.

Här kan du ansöka och läsa mer om Elstöd för företag (Skatteverket) Länk till annan webbplats.

Välkommen att kontakta oss på Dalslands miljö- och energiförbund för rådgivning!

Angelika Samuelsson
Energi- och klimatstrateg
angelika.samuelsson@dalsland.se
0530–939 454

Simon Ödman
Energi- och klimatstrateg
simon.odman@dalsland.se
0530–939 454

Här hittar du mer information och nyheter från Dalslands miljö- och energiförbund Länk till annan webbplats.

Kontakt

Jeanette Lindh Svanqvist
Näringslivs- och tillväxtutvecklare
0531-52 60 44
jeanette.lindh.svanqvist@bengtsfors.se

Crister Blüme
Destinationsutvecklare
0531-52 68 87
crister.blume@bengtsfors.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 augusti 2023
Sidan publicerad av: Jeanette Lindh Svanqvist