Få kostnadsfritt och skräddarsytt expertstöd inom förnybar energi

Bild: Innovatum Science Park, projekt Förnybart i Väst

Välkommen till Förnybart i Väst vår regionala satsning för att främja användningen av förnybar energi i näringslivet. Företag står inför stora utmaningar och möjligheter när det gäller investeringar i, och produktion av, förnybar energi. Bengtsfors kommun kan via Förnybart i Väst erbjuda små och medelstora företag i kommunen kostnadsfri skräddarsydd rådgivning och kompetensutveckling med syftet att öka investeringarna i och användningen av förnybar energi.

Förnybart i Väst

Små och medelstora företag står inför stora utmaningar och möjligheter, särskilt när det gäller att främja ökade investeringar i och produktion av förnybar energi. Genom projektet Förnybart i Väst kan vi erbjuda skräddarsydd rådgivning och kompetensutveckling för att hjälpa ert företag att navigera dessa frågor och maximera er potential.

Erbjudandet är en del av projektet Förnybart i Väst som pågår från september 2023 till augusti 2026.
Projektet inriktar sig på små- och medelstora företag i Västra Götalandsregionen som är intresserade att veta mer om hållbar omställning av sin energianvändning. Energikontor Väst, som är en del av Innovatum Science Park driver
projektet som finansieras av EU, Europeiska Regionala Utvecklingsfonden tillsammans med Västra
Götalandsregionen.

Vi utgår från era förutsättningar

Tillsammans med er genomför vi en behovsanalys av verksamhetens förutsättningar. Analysen beräknas ta cirka två timmar och svarar på hur ert företag kan och bör gå vidare med sin omställning till förnybar energiförsörjning.

Rådgivning och stöd

Ett urval av företag kommer utifrån sina förutsättningar att erbjudas ytterligare individuellt stöd och rådgivning. Detta stöd är djupare och kan till exempel innefatta platsbesök och framtagning av underlag som är viktiga vid satsningar inom förnybar energi.

Verktyg och metoder

Ni som företag får tillgång till verktyg och metoder inom förnybar energi, exempel på detta kan vara lönsamhetsberäkningar eller upphandlingsstöd för solel.

Informationsmöten och föredrag

Ni välkomnas också att delta på ett antal kompetenshöjande företagsträffar med tema förnybar energi. Vi kommer bland annat att prata om det nuvarande energiläget i Sverige, lyfta prognoser för energianvändning samt belysa vad företag på egen hand kan göra för att förbättra sina utvecklingsmöjligheter.

Som företag förbinder ni er inte till något åtagande, utan väljer själva utifrån era behov och intresse vilka aktiviteter ni önskar vara med på.

Intresserad att veta mer?

Vill du veta mer om erbjudandet och projektet eller göra en intresseanmälan hör av dig till någon av nedan kontaktpersoner så berättar de mer.

Du är alltid välkommen att kontakta oss på Bengtsfors kommuns näringslivsenhet. Våra konktaktuppgifter hittar du längst ner.

Kontakt

Jeanette Lindh Svanqvist
Näringslivs- och tillväxtutvecklare
0531-52 60 44
jeanette.lindh.svanqvist@bengtsfors.se

Crister Blüme
Destinationsutvecklare
0531-52 68 87
crister.blume@bengtsfors.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 januari 2024
Sidan publicerad av: Jeanette Lindh Svanqvist