Avsnitt 4 av podden "ung i bengan"

Illustration till avsnitt för podden ung i bengan

Fjärde poddavsnittet handlar om sex och samlevnad. Illustration: Sofia Magnusson

Ung i bengan är en podd med fem avsnitt. Sju ungdomar mellan 15 och 19 år i Bengtsfors kommun pratar om olika ämnen som rör deras liv och vardag. I varje avsnitt medverkar en inbjuden gäst med anknytning till ämnet.

Avsnitt fyra: Sex och samlevnad

I detta avsnitt försöker ungdomarna reda ut skillnaden, om det finns någon, mellan sex och samlevnad. Många intressanta frågor, till mycket fnissande, ställs till gästen Ulrika Fryklind, barnmorska på ungdomsmottagningen i Bengtsfors. Sex och samlevnad är ett spännande ämne, som de flesta säkert har många funderingar kring. Tänk på att sex alltid ska vara frivilligt och att kärlek kan yttra sig på många olika sätt.

Ung i bengan är ett folkhälsoprojekt som drivits tillsammans med kultur och fritidsenheten. Folkhälsoarbetets prioriterade område för 2018-2019 är "Insatser inom området psykisk hälsa" och syftet med "ung i bengan"-projektet har varit att prata om viktiga ämnen som tangerar psykisk hälsa.

Att använda podd som verktyg är ett nytt sätt för oss att arbeta men har varit väldigt lyckat för just den här målgruppen, säger folkhälsostrateg Sara Gyllenberg. En annan positiv aspekt har varit att fler ungdomar fått upp ögonen för fritidsgårdens verksamhet.

Tidigare avsnitt

Kommande avsnitt

Totalt är fem avsnitt inspelade. De kommer att släppas med en veckas mellanrum. Avsnitten handlar om:

  • Må bra - släppt
  • Sorg och saknad
  • Sociala medier
  • Sex och samlevnad
  • Framtid - släpps 30 maj
Skriv ut
Senast uppdaterad: 23 maj 2019
Sidan publicerad av: Anna Sandström