Publika laddstationer efterfrågas i Bengtsfors

Synpunkt

Hej, jag och bekanta med elbilar som ibland har ärenden/släkt i Bengtsfors förundras över den totala avsaknaden av laddstolpar för elbilar. Försäljningen av rena elbilar har ökat enormt under 2021 och kommer öka exponensiellt de närmaste åren. Med tanke på alla Norskar som normala år besöker Bengtsfors är det ännu underligare. I Norge är elbilar i absoluta majoritet bland nybilsförsäljningen. Hotell Dalia har några få laddare primärt för besökare. Ni har en ynka stolpe för besökare på kommunhuset och en låst liten stolpe vid DinX där de knappt vill låna ut nyckel.

Rimligen bör det sättas upp ca 6-8 stolpar på minst 22kW tex nere vid tex Sågudden, eller några vid centrumparkeringen.

Detta är inget som går att vänta med. Elbilsförsäljningen sker nu och ska vi kunna besöka Bengtsfors och sen våga göra dagsutflykter i området behöver vi kunna vara trygga i att kunna ladda våra bilar.

Tom Grums har ett antal stolpar. Kom in i matchen nu😀

Svar

Planen är att fyra laddpunkter som vänder sig till allmänheten ska sättas upp i Bengtsfors under 2021. Arbetet har tyvärr försenats på grund av leveransen av laddstolpar har dragit ut på tiden. Laddpunkterna kommer att på vara 11 kWh.

Synpunkten besvarad av

Adam Johansson
Bengtsfors Energi AB
0531-52 69 54
adam.johansson@bengtsfors.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 10 augusti 2021
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson