Etablera verksamhet

Söker du en plats där du kan etablera och expandera ditt företag? Kul, vi hjälper dig gärna!

Bengtsfors kommun ligger i tillväxtzonen mellan Göteborg och Oslo. Lokaliseringen mellan två växande storstadsregioner är ett attraktivt område för dig som söker storstadens närhet utan dess nackdelar. Här befinner du dig i Skandinaviens demografiska mittpunkt med ett strategiskt läge för att nå Sverige, Norge och Danmark.

Lokaler, mark och personal

Här finns tillgängliga lokaler, mark och personal med bred kompetens inom många områden. Här finns också specialistkompetens inom högteknologisk produktion av specialpapper samt inom förpacknings-, fordons- och träindustrin.

I kommunen finns flera etablerade industriområden, i nära anslutning till viktiga genomfartsleder, med ledig mark och lediga lokaler till låga kostnader. De befintliga företagsstrukturerna på dessa områden är något nyetablerade företag kan ha nytta av. I kommunens planer finns dessutom plats för ännu fler industriområden. Vi kan även erbjuda lokaler för handel och kontor på flera platser i kommunen. Kontakta oss gärna om du vill veta mer om vad vi kan erbjuda.

Infrastruktur

Kartbild från positionvast.seFörstora bilden

Kartbild från positionvast.se, klicka på bilden för att göra den större.

Map from positionvast.seFörstora bilden

Map from positionvast.se. Click the image for details.

Bengtsfors ligger vid länsvägarna 172 och 164 som ansluter till europavägarna E45, E18 och E6. Det tar knappt 30 minuter med bil till E45 i Åmål och mindre än 45 minuter till E45 i Mellerud. De närmaste flygplatserna finns i Trollhättan - 106 kilometer, Landvetter - 193 kilometer och Oslo - 212 kilometer. Att flyga från Bromma till Trollhättan-Vänersborgs flygplats tar 55 minuter.

Kommunen har en väl utbyggd IT-infrastruktur, god tillgång till elkraft och kylkapacitet för elintensiva verksamheter som exempelvis olika typer av tillverkning och serverhallar.

Mer information

Mer information om vilken etableringshjälp du kan få i vår region hittar du på:

Position Väst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. - information om kompetens, infrastruktur och annat som kan vara värdefullt för dig att känna till inför ditt beslut. Position Väst stöttar dig i processen och hjälper till att samla underlag om lokaler, kompetens eller annat från de platser du väljer. Allt självfallet under sekretess, om du vill det.

Att bo i Bengtsfors

Om du väljer att bo i Bengtsfors får du en fantastisk miljö att leva i. Utsikterna att hitta ett sjönära boende och nära kontakt med naturen är nästan hundraprocentiga. Du kommer även kunna ta del av ett aktivt kultur-, idrotts- och fritidsliv som drivs av de många föreningarna i Bengtsfors.

Välkommen till oss

Vi arbetar för att skapa ett gott näringslivsklimat både för det befintliga näringslivet och för företag som väljer att etablera sig här. Att etablera sig här ska vara enkelt. Vi hjälper dig gärna!

Kontakt

Jeanette Lindh Svanqvist
Näringslivs- och tillväxtutvecklare
0531-52 60 44
jeanette.lindh.svanqvist@bengtsfors.se

Crister Blüme
Destinationsutvecklare
0531-52 68 87
crister.blume@bengtsfors.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 november 2017
Sidan publicerad av: Anna Sandström