Skolplan läsåret 2022-2023

Franserudsskolan är en skola med drygt 350 elever och på skolan finns fyra verksamheter; förskoleklass, grundskola 1-6, fritidshem och grundsärskola.

Antalet elever i de olika verksamheterna på skolan har under senaste året minskat lite i årskurserna, men elevantalet på skolan har ökat på grund av att vi tagit mot årskurs 6. Det är positivt och innebär nya utmaningar för oss i vårt arbete att skapa gynnsamma förutsättningar för lärande och utveckling och framförallt att vi får slutföra mellanstadiet på Franserudsskolan. Under läsåret kommer vi att arbeta vidare med de positiva processer som påbörjats samt ta ytterligare steg för att utveckla verksamheterna i syfte att höja måluppfyllelsen samt skapa en skola där alla ska trivas. Detta läsår kommer vi lägga fokus på studiero, lärmatriser, kursplaner och betygsättning.

I alla verksamheter på Franserudsskolan gäller att:

  • vi aktivt ska arbeta för att behålla och utveckla en trygg skola för alla samt skapa förutsättningar så att alla elever når så långt det är möjligt utifrån sina egna förutsättningar.
  • vi ska arbeta vidare med vår gemensamma arbetsmiljö så att ärlighet, öppenhet och positivt tänkande bli ledord i vår verksamhet.
  • arbetslagen träffar skolans elevvårdsansvarige/specialpedagog för att diskutera och uppdatera elevernas sociala och kunskapsmässiga situation så att rätt stöd kan prioriteras utifrån de resurser vi förfogar över. Varje arbetslag har även en representant i resurs/speciallärargruppen.
  • arbetslagen träffar rektor var fjärde vecka där pedagogiska och didaktiska samtal förs.
  • APT och LOKSAM genomförs varje månad. På LOKSAM sker genomgång av innehållet från APT samt förhandlingar med de fackliga organisationerna som ligger till grund för de beslut som rektor tar. Representanter finns från de fackliga förbunden lärarförbundet samt kommunal och vision.
  • Årskurs 1-6, grundsärskola och förskoleklass träffas regelbundet för konferens.
  • personalen har möten som ska genomsyras av kollegialt lärande. På mötena delar vi med oss av erfarenheter och funderingar som ska bidra till att skolan utvecklas ännu mer.
  • varje arbetslag har en representant som är med i ledningsgruppen. Syftet med ledningsgruppen är att skapa bra och tydliga informationsvägar mellan rektor och personal samt att representanterna ska vara ett stöd/bollplank till rektor för att man ska kunna ta välgrundade beslut för skolans bästa.
  • Franserudsskolan har fått tilldelat fem förstelärartjänster. Förstelärarna driver skolutvecklingen tillsammans med rektor.
Skriv ut
Senast uppdaterad: 6 september 2022
Sidan publicerad av: Anna Sandström