Starta och utveckla företag

Om du funderar på att starta eller utveckla ditt företag hjälper vi gärna till, tveka inte att ta kontakt med oss.

Har du funderingar på att starta, utveckla, sälja eller köpa företag? Har du en innovation du vill utveckla? Är ditt företag i ekonomisk kris eller vill du ha hjälp med generationsväxling?

Du kan alltid vända dig till oss på näringslivsenheten! Vi hjälper dig med information och rådgivning i företagandets alla faser från nystart till tillväxt och ägarskifte. Du hittar kontaktuppgifter längst ner på denna sida.

Vi kan bland annat hjälpa dig att komma i kontakt med rätt personer och enheter inom kommunens verksamheter samt även olika rådgivare och nätverk inom affärs-och företagsutveckling.

Du kan även ta kontakt direkt med Almi Väst som har fått uppdraget från oss kommuner i Fyrbodals kommunalförbund att vara länken till de olika rådgivare och nätverk som är verksamma inom affärs-och företagsutveckling i Fyrbodal. Mer information och kontaktvägar hittar du här:

Funderar du på att starta företag? Kul!

Det finns ofta många frågor vid start av eget företag. För att vi ska kunna hjälpa dig på bästa sätt behöver vi veta mer om din idé. Med hjälp av nedanstående e-tjänst kan du beskriva dina planer och skicka in dem till oss digitalt. På så sätt kan vi komma bättre förberedda till ett eventuellt möte. Det finns även pappersblankett som du kan använda dig av och skicka in.

Vi vill ha följande information från dig:

  • Din affärsidé
  • Om du har en lokal eller om du söker lokal
  • Om du har mark eller är intresserad av att köpa mark.
  • Dina kontaktuppgifter
  • Behov av eventuell tolk

För dig med utländsk bakgrund

Har du utländsk bakgrund och vill starta eller utveckla ditt företag kontakta oss på näringslivsenheten eller Almi Väst så sätter vi dig i kontakt med Support Group Network (SGN) där du kan få personlig rådgivning gällande både start och utveckling av företag.

SGN har en Youtube kanal där du kan ta del av informationsfilmer om vad du ska tänka på när du startar eget företag. Språket i informationsfilmerna är arabiska och dari med svensk text. SGN’s Youtube kanal uppdateras kontinuerligt med filmer. Du hittar även information och filmer på SGN’s Facebook.

Kontakt

Jeanette Lindh Svanqvist
Näringslivs- och tillväxtutvecklare
0531-52 60 44
jeanette.lindh.svanqvist@bengtsfors.se

Crister Blüme
Destinationsutvecklare
0531-52 68 87
crister.blume@bengtsfors.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 september 2023
Sidan publicerad av: Anna Sandström