Undersköterska, kock eller industrijobb? Sök våra yrkesutbildningar

Vuxenutbildningens yrkesutbildningar inom vård och omsorg, industri och restaurang är nu öppna för ansökan till och med 2 juni. Samtliga utbildningar är inom branscher som har stora behov av personal nu och i framtiden.

Vård och omsorg

Utbildningen pågår på heltid (1500 poäng) under tre terminer. När du är klar har du en yrkesutbildning som undersköterska.

I utbildningen ingår arbetsplatsförlagt lärande - APL. Under din APL följer du din handledares schema och därför måste du vara beredd att arbeta både dagtid, kvällar och helger.

Läs mer om utbildningen här.

Restaurangutbildning

Utbildningen ger grundläggande kunskaper inom restaurang och storkök och pågår på heltid i cirka 40 veckor (1000 poäng). Du som går utbildningen ska ha för avsikt att försörja dig som personal inom storkök eller som kock.

Utbildningen varvar teori och praktisk tillämpning. Praktiska moment genomförs ute på arbetsplatser genom så kalla arbetsplatsförlagt lärande (APL) under utbildningen. Undervisning samt APL kan även vara förlagt till kvällstid.

Läs mer om utbildningen här.

Industri Bas

Utbildningen är framtagen i samarbete med vuxenutbildningen, Strömkullegymnasiet och näringslivet.

Bengtsfors kommun är i en utvecklingsfas när det gäller industrin och kommer att vara i stort behov av att rekrytera personal både inom kort men också på längre sikt. Anledningen är nyetableringar och pensionsavgångar inom redan etablerade företag.

Utbildningen ger grundläggande kunskaper inom industriproduktion och industriteknik. Utbildningen gör dig kvalificerad att utföra enklare arbeten inom industri som till exempel har med att framställa olika produkter eller använda och underhålla maskiner att göra.

Läs mer om utbildningen här.

Vill du veta mer? Kontakta vår studie- och yrkesvägledare

Sofia Edvardsson

Sofia Edvardsson
Studie- och yrkesvägledare samt koordinator
0531-52 81 33
sofia.edvardsson@bengtsfors.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 23 april 2024
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson